zondag 26 april 2009

De reis naar de Camargue

Dit wordt een lange post...
De reis naar de Camargue was héél leuk. Maar fotografisch viel het eigenlijk dik tegen! Ook de waarnemingen vielen tegen. We gingen echt niet om vogels te kijken, zoals de meeste Vlamingen die naar daar gaan. Ik wilde echter wel zoveel mogelijk soorten planten, amfibieën, reptielen zien en fotograferen. En natuurlijk ook flamingo's en steltkluten. Want van steltkluten ben ik al fan vanaf ik ze zag in Portugal op erasmus.
Maar... Fotograferen in de Camargue viel dus tegen. Een aantal oorzaken:
- 2 van de 9 dagen heel slecht weer, de hele dag regen
- héél veel wind, meestal al vanaf zonsopkomst
- onze gîte lag eigenlijk erg ver van de mooie stukken
- bijna niks te zien: geen 10 vlindersoorten, slechts 2 soorten amfibieën, 1 reptiel, 1 libel

Gelukkig heb ik me vermand. 's Nachts gaan zoeken naar roepende amfibieën, overdag zonnende reptielen zoeken, ook in de regen fotograferen, elke dag om 7u kijken of er wind of licht is, tegen het mooie avondlicht naar het vogelpark gaan, ...
Hieronder de beste foto's. Een hele hoop ligt nog op verwerking te wachten. Zo heb ik nog een hele troep landschappen liggen die als HDR moeten worden verwerkt. Dat zal waarschijnlijk nog wel even duren...

De foto's:
De iberische meerkikker. Kwakend is niet gelukt, helaas...


GeAr_20090412_537

Zuideuropese boomkikker. Die is wel kwakend gelukt! Ze kwaken van in 't water en vanop het land. Vooral vlak voor en na zonsondergang. De kwaak-foto is dus 's nachts gemaakt, met twee flitsers en Martine als flits- en softbox-vasthoudster. Dit is gemaakt met de 300mm + 1,4 extender (geleend) + tussenringen. Ik wilde ook nog een beeld maken van nog lager, maar dat lukte helaas niet. Hij sprong weg. Erna had ik nog 2 of 3 nachten om het opnieuw te proberen, maar helaas maaiden ze toen het gras van de bermen. De hele sloot vol met gras en ook een hoop kikkertjes doodgemaaid (1 roepend mannetje erna, ipv 3-4 ervoor). In de andere slootjes zaten ze niet kwakend en mooi...


GeAr_20090416_1131

GeAr_20090416_880

Avondkoekoeksbloem. De kroonbladeren openen zich ook echt pas 's avonds!


GeAr_20090418_1315

Bloemkoolsprinkhaan. Een groot beest!


GeAr_20090418_1240

Wolkjes :-)


GeAr_20090417_1211

Beverratten zitten ginder héél veel! Deze was niet bang in het vogelpark. Martine had 'm ontdekt: hij kroop 30 cm voor haar voeten uit het water. We hebben zelfs een David-Attenborough-filmpje gemaakt (volgt later). Het beest vrat zich een weg door het riet, maar zat vaak echt tussen en in het gras. Er was ook niet meer zo veel licht, dus ISO 800, invulflits, diafragma volledig open en dan was het 1/200.


GeAr_20090413_825

Plantjes waarvan ik de naam ben vergeten (maar het is opzoekbaar: Blablabla draba was het)


GeAr_20090418_1305

Ook rood guichelheil dus:

GeAr_20090418_1249

HDR-landschapje (niet perfect...)
GeAr_20090418_1322_3_4_5_6_7_tonemapped

Tot slot natuurlijk nog flamingo's (ook in 't vogelpark).

GeAr_20090413_663

GeAr_20090413_669

GeAr_20090413_704

8 opmerkingen:

PJ Volders zei

Gert ge moet zo zagen! De foto's zijn allemaal zeer schoon en zo te horen was het een heel plezant tripje (aja, want Martine was erbij). Onthoud maar goed wat de boeiende plekjes zijn zodat ge ze aan mij kunt vertellen :P . ((hier kwam een mooie slotquote die ik vergeten ben))

Pieter-Jan

stef zei

Anacridium aegypticum FTW!

Otto zei

zeer knappe foto's. Vooral die boomkikker en beverrat zijn echt wel perfecto!

Slecht? Je hebt inderdaad dan toch ferm je best gedaan. Regen, dat heb ik in de Dordogne ook gehad hoor. Heb maar 2u zon gehad om er bij te kunnen liggen fotograferen. En de kanotocht is door de hoge regenval nogal eng afgelopen...

blub blub zij gitzo voor een nachtje lang samen met kano en al, en nog niet kappot willen!

Anoniem zei

Vreemd dat je er zo weinig zag Gert, waarschijnlijk is iets dichter bij de zomer beter voor het zien van libellen (bij mij zat dat er vol in september) maar voor amfi's en repti's zou het toch moeten werken.
Nu ja, niet geklaagd, ge hebt schoon plaatjes gemaakt, ik ben fan van: kwaakende boomkikker, hangende boomkikker (een klassieker!), avondkoekoeksbloem, bloemkoolsprinkhaan, de beverrat mag recht de NG in, en flamingo 2 en 3.

Je wolkjes wil ik graag eens op je groot en gecallibreerd scherm zien, hier doet dat wat raars.

groentjes,
steph

Anoniem zei

Verschillende superfoto's opnieuw
De boomkikker op rietstengel springt er voor mij uit.
De beverrrat, de bloemkoolsprinkhaan en laatste foto Flamingo zijn ook bijzonder innemend.
pp

Bert zei

Sjiek Gert! Het weer rond de Middellandse Zee was inderdaad niet altijd schitterend, ik kan ervan mee spreken, al viel het bij mij goed mee...

Ben je zeker van je Iberische Meerkikker? Het is namelijk niet de enigste soort die daar voorkomt...

Die Zuid-Europese boomkikker heb ik zelf nog nooit gezien, ziet er me echt een schoon beestje uit!

grtz

Bert

Anoniem zei

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

Anoniem zei

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]