zondag 21 september 2008

HDR op landschap

Zonet een paar landschapjes vanop het JNM-congres (St-Joris-Weert) erbij gehaald. Ik had (toen al!) verscheidene opnames gemaakt, met de bedoeling om het beste eruit te halen in Aperture. Maar nu kon ik dat dus goed gebruiken!

En ik moet zeggen: HDR op paddenstoelen, dat is niet veel soeps... Het helpt wel, maar niet zoveel. Op landschappen daarentegen!


GeAr_20080724_053_1_4_2_tonemapped
GeAr_20080724_053

8 opmerkingen:

Stephanie zei

KWIJL!!!

Sam zei

Graaf man!!!
HDR daar ben ik ook niet echt ne krak in, maar al doende leert men hé!
Als ochtendsfeerbeeld kan dit best tellen!!!

FottoVELO zei

In de loop van het jaar zal ik wel nog eens een soirée geven rond HDR. Er bestaan automatische oplossingen als Photomatix, maar de beste resultaten haal je manueel. Gert, wil je voor de soirée deze beelden eens bijhouden.Heb je ook wat gespeeld met je diafragma in deze cadrage?

Gert Arijs zei

Neen, telkens hetzelfde diafragma (in de beeldenreeks voor deze foto dus). En dat was f/8.
Ik heb wel nog andere cadrages gemaakt, maar voorlopig, van degene die ik al ge-HDR-t heb, is de niet-HDR-versie nog beter dan de HDR-versie :-)
Oefenen dus...

didiermaurice zei

volg dat hier met plezier. HDR of niet? Een foto is een lichtdrukmaal, een beeld is dus nooit identiek aan de werkelijkheid. Daarom zou ik willen pleiten voor het 'kunnen' van manipulatie. Het is natuurlijk wel zo dat overgemanipuleerde beelden vaak kwijlen, maar fotografie is een 'autonoom' iets, een kunstvorm. Dus opnieuw, het kan, het mag, maar... hdr moet iets beogen en dus daar aan afgetoetst worden.

bart zei

nice.

FottoVELO zei

Ik zou eigenlijk gewoon geen HDr hebben gebruikt voor dit beeld. Een beetje plaatselijke correcties zullen al genoeg zijn. Dit is een goed voorbeeld van zo'n beeld.

http://www.flickr.com/photos/ottovelo/2865152998/

Ik kon er trouwens geen HDR gebruiken door de beweging (helaas daardoor ook genoodzaakt to iso 1600 gebruik en ruis als gevolg).

Ik ben nu metCS4 bezig, en kan je melden dat er voor HDR heel wat is verbeterd.

Gerard van der Net zei

Heel mooi!